Everybody loves you in the end. On se kumma miten hyvä musiikki voi nostaa fiilikset mariaanien haudasta taivaisiin. Hyvä musiikki on ystävä, rakastaja, vihaaja, tuhoaja ja pelastaja. Mikä parasta, musiikki on aina olemassa kun sitä tarvitsee. Eri artistit ovat onnistuneet muuttamaan maailmaa, ja vaikka jotkut bändit/artistit ovat jääneet pieniksi, ovat he silt onnistuneet mullistamaan ainakin yhden ihmisen elämän.

Tämä toimiikin aasinsiltana asiaan joka on vaivannut jo pitkään pientä mieltäni, nimittäin Michael Jacksonin kuolema. MJ:n menetys järkytti varmasti monia miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa, mutta kuinkas on asian laita nyt, kun tapauksesta on melkein vuosi. Kuoleman aiheuttama mediakohu yltää varmasti prinsessa Dianan kuoleman luokkaan, mutta en ole viime aikoina juuri ollenkaan kuullut puhuttavan MJ:stä. Tuntuiko muistakin että mediat vain rahastivat Michaelilla ? Kuinkas olikaan asia vielä muutama vuosi sitten ?

Lehdistö ylpeästi maalaili Michael Jacksonia pedofiiliksi vielä oikeudenkäynnin aikaan, ja välistä tuntui kuin ainakin puolet maailmasta olisi ollut Michael Jacksonia vastaan. Myönnän että itsellänikin oli epäilykset MJ:n suhteen, mutta en ikinä tosissaan uskonut että Michael olisi kyennyt sellaiseen. Jotkut skeptikot voivat ehkä epäillä että miksi kirjoitan vasta nytten, kun Michaelin kuolemasta on jo kohta melkein vuosi. Haenko vain huomiota ? Noh, minusta juuri nyt on oikea aika koska kukaan ei TV.ssä/lehdissä/radiossa muistele Michael Jacksonia.  Jos olisin tehnyt tämän puoli vuotta sitten, silloinhan vasta olisin hakenut huomiota !

Usein kumminkin unohdamme ihmisten tekemät hyvät teot ja muistamme kaikken törkyn ja roskan mitä heistä on kirjoitettu. Michael Jackson muutti musiikillaan maailmaa, olihan hän erittäin lahjakas(mm. kirjoitti Bille Jeanin kun oli 14). En itse ollut paikalla kokemassa Thrillerin ilmestymistä, mutta uskon että sitä voinee verrata The Baseballsin strike! - levyn ilmestymiseen x 1000. Tai näin olen ainakin kuullut vanhemmilta ihmisiltä. Itsekin löysin Michael Jacksonin vasta myöhemmällä iällä, mutta silti arvostan häntä muusikkona suuresti.  Voin melkein lyödä vetoa että kun Michael Jacksonin kuolemasta tulee vuosi täyteen, lehdet ovat juttuja täynnä MJ:stä, eihän tämä mitään uutta olisi. Itse kumminkin muistelen Michaelia pienesti aika ajoin, kuin että säästäisin kaiken yhdelle päivälle. Kaikki eivät tietenkään jaksa muistella henkilöitä ympäri vuoden, ja on varmasti niitäkin keiden sydämissä MJ säilyy aina. Kaikki surevat eri tavalla tai eivöt sure ollenkaan. Ja hyvä niin koska jos haluaa suureksi ihmiseksi, on pakko herättää ihastuksen lisäksi vihaa. That's the way the cookie crumbles.

 

when you're alive, they won't care what you said

what you deserve and all the blood you bled